Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.snu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/77
Title: Синтез азотной кислоты. Влияние добавки кислорода на селективность окисления аммиака
Other Titles: SYNTHESIS OF NITRIC ACID. INFLUENCE OF OXYGEN ADDITION ON SELECTIVITY OF AMMONIA OXIDIZATION
Authors: Казаков, В.В.
Kazakov, V.V.
Keywords: кислород
аммиак
окисление
интервал концентраций
увеличение производительности
кисень
аміак
окиснення
інтервал концентрацій
збільшення потужності
oxygen
ammonia
oxidization
interval of concentrations
increase of the productivity
Issue Date: 2014
Publisher: СНУ ім. В. Даля
Citation: Казаков В.В. Синтез азотной кислоты. Влияние добавки кислорода на селективность окисления аммиака / В.В. Казаков // Вісник Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля. - 2014. - № 10 (217). - С. 51-53.
Abstract: Рассмотрена и обоснована возможность использования технического кислорода для обогащения воздуха, используемого в действующем производстве неконцентрированной азотной кислоты. Показано влияние добавки кислорода на процесс синтеза азотной кислоты и определены его допустимые количества.
Розглянута та обґрунтована можливість використання технічного кисню для збагачення повітря, що використовується в діючому виробництві неконцентрованої нітратної кислоти. Показаний вплив додавання кисню на процес синтезу нітратної кислоти та визначені його допустимі кількості.
Considered and grounded possibility of the use of technical oxygen for enriching of air, in-use in the operating production of the unconcentrated nitric acid. Influence of addition of oxygen is rotined on the process of synthesis of nitric acid and his possible amounts are certain.
URI: http://dspace.snu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/77
Appears in Collections:Публікації / кафедра хімічної інженерії та екології
№ 10 (217)
Авторські публікації науковців

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Вісник СНУ ім. В.Даля 2014№10(217)С.51-53.pdf335,18 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.